| Ogłoszenie |
Zaczynasz studia od października? Koniecznie zajrzyj do działu dla nowych studentów!
Już 9 września zlot forum! Zapraszamy wszystkich studentów i tych, co studentami będą od października :-) Szczegóły
Zapraszamy do zapoznania się z Regulaminem Forum
Pierwsze kroki na forum? Koniecznie przeczytaj Przewodnik po serwisie
Jeśli macie uwagi dotyczące pracy moderatorów i adminów to możecie je wpisywać Tutaj
Swoje propozycje dotyczące funkcjonowania forum możecie przedstawiać Tutaj
Osoby zasłużone dla rozwoju FORUM WNS Lista
Zachęcamy do współtworzenia Kalendarza wydarzeń
Na forum jest wiele tematów dotyczących kadry dydaktycznej, która często podlega krytyce. Możliwe, że któryś z wymienionych wykładowców przeczyta uwagi o sobie, dlatego skorzystaj z tego mądrze: nie rzucaj bezpodstawnymi zarzutami, spróbuj natomiast pomyśleć nad merytorycznymi uwagami, które mogłyby poprawić jakość prowadzonych zajęć. W ten sposób pomożesz sobie i im!
Zarząd forum |
|
wykład monograficzny |
| Autor |
Wiadomość |
v.i.n.c.i
Nowy na forum

Kierunek: kandydat
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 9:18 am wykład monograficzny
|
|
|
| Witam! Mam do Was pytanie odnośnie wykładów monograficznych a mianowicie orientujecie się może czy istnieje możliwość zaliczenia kilku wykładów w 1 semestr? Na początku semestru letniego w dziekanacie uzyskałem wiadomość że taka możliwość istnieje, że na licencjat jest przewidziana ogólna pula wykładów do zaliczenia i jak te wykłady sobie rozłożymy na semestry to już nasza sprawa. Problem polega na tym że szanowna pani z dziekanatu zapomniała powiedzieć, że konieczna jest zgoda prodziekana o tym dowiedziałem się teraz w lipcu gdy chciałem indeks złożyć... Pisał ktoś z Was już taką prośbę do prodziekana lub zaliczał kilka monografów w 1 jeden semestr? Co o tym sądzicie? Bo ja sobie nie wyobrażam abym musiał brać warunek z takiego przedmiotu... |
|
|
|
|
 |
paperCUT
lic. :-)

Kierunek: socjologia (już) V
Wiek: 23 Dołączyła: 01 Paź 2006 Posty: 4658 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 12:15 pm
|
|
|
| Wydaje mi się, ze można tylko przy posiadaniu ITS, monografy przecież też są wpisywane do indeksu. |
|
_________________ Za każdym razem, gdy piszesz głupi post, Bóg zabija kotka. |
|
|
|
 |
Grzona
Greńudos Locos

Kierunek: Politologia V rok
Wiek: 24 Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 7523 Skąd: LIGOTA CITY
|
Wysłany: Pią 30 Lip, 10 1:31 pm Re: wykład monograficzny
|
|
|
| v.i.n.c.i napisał/a: | | Witam! Mam do Was pytanie odnośnie wykładów monograficznych a mianowicie orientujecie się może czy istnieje możliwość zaliczenia kilku wykładów w 1 semestr? Na początku semestru letniego w dziekanacie uzyskałem wiadomość że taka możliwość istnieje, że na licencjat jest przewidziana ogólna pula wykładów do zaliczenia i jak te wykłady sobie rozłożymy na semestry to już nasza sprawa. Problem polega na tym że szanowna pani z dziekanatu zapomniała powiedzieć, że konieczna jest zgoda prodziekana o tym dowiedziałem się teraz w lipcu gdy chciałem indeks złożyć... Pisał ktoś z Was już taką prośbę do prodziekana lub zaliczał kilka monografów w 1 jeden semestr? Co o tym sądzicie? Bo ja sobie nie wyobrażam abym musiał brać warunek z takiego przedmiotu... |
Generalnie, to pewnie można by coś wykombinować, nawet bez ITS, ale na pewno za zgodą (w domyśle uprzednią) dziekana Jachimowskiego.
Potrzebowałbym znać więcej szczegółów, żeby Ci coś poradzić. Na którym semestrze jesteś, jakiego kierunku i studiujesz stacjonarnie czy niestacjonarnie (że na licencjacie, to się domyślam)? Na którym zaliczyłeś te wykłady w większej liczbie, a na którym nie zaliczyłeś? Czy masz wpisy w indeksie? Za ile punktów ECTS był dany wykład monograficzny?
Najbardziej ogólna i prozaiczna rada - idź zaraz na początku września do Dziekana.
A co do warunków, to zdażało się, że ludzie mieli z tego przedmiotu warunek, bo to taki sam przedmiot jak wszystkie inne. |
|
When all you have's a hammer
And when all else fails
Hit the nails! |
|
|
|
 |
Kleofas
Wymiatacz zielone oko historii

Kierunek: historia
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 10 9:21 am
|
|
|
Prowadzący mogą się zgodzić ale UZOS niekoniecznie |
|
_________________ Historio, historio, ty żarłoczny micie, cóż dla Ciebie znaczy jedno ludzkie życie ... |
|
|
|
 |
tabitha
Weteran aka AG

Kierunek: historia IV spec. A+N
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 10 1:28 pm
|
|
|
To dziwne. My mieliśmy 4 monografy i 3 fakultety na całe studia, a kiedy się je zaliczyło, to było obojętne. Ja na trzecim roku już miałam wszystkie zaliczone i teraz sobie czasem idę, jak mnie coś zainteresuje i w dziekanacie nic nie mówią, jak przynoszę indeks z wpisem |
|
|
|
|
 |
Rama
Guru ~~Blue Lady~~

Kierunek: History - Archiwum X
Wiek: 27 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 1387 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Sob 31 Lip, 10 2:48 pm
|
|
|
Ale mieliśmy na to 9-10 semestrów. W tym roku pewnie znowu będą z tym problemy.... |
|
_________________ ''Siłę człowieka mierzy się ilością jego nieprzyjaciół''-W. S. Reymont
''My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna.Tą rzeczą jest honor''-J. Beck Per aspera ad astra Historia vitae magistra
 |
|
|
|
 |
Kleofas
Wymiatacz zielone oko historii

Kierunek: historia
|
Wysłany: Nie 01 Sie, 10 12:29 pm
|
|
|
| tabitha napisał/a: | To dziwne. My mieliśmy 4 monografy i 3 fakultety na całe studia, a kiedy się je zaliczyło, to było obojętne. Ja na trzecim roku już miałam wszystkie zaliczone i teraz sobie czasem idę, jak mnie coś zainteresuje i w dziekanacie nic nie mówią, jak przynoszę indeks z wpisem |
Tabitha ale Ty jesteś na V letnich studiach, licencjat ma juz fakultety i monografy wpisane w plan studiów, w podziale na poszczególne seminaria i tak je maja zaliczać.
Nie wszystko co Ty miałaś jest nadal |
|
_________________ Historio, historio, ty żarłoczny micie, cóż dla Ciebie znaczy jedno ludzkie życie ... |
|
|
|
 |
|
|
Regulamin Forum • forumwns@forumwns.org • sprawy techniczne: administrator@forumwns.org
Publikowane treści stanowią wyłącznie wypowiedzi Użytkowników, są publikowane na ich odpowiedzialność, a Forum Studentów WNS nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treści umieszczane przez Użytkowników forum. Treści zawarte w postach wyrażają wyłącznie poglądy ich autorów. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.
| |
|