FORUM STUDENTÓW WNS Strona Główna FORUM STUDENTÓW WNS
Nieoficjalne forum dyskusyjne
studentów Wydziału Nauk Społecznych
Uniwersytetu Śląskiego

www.forumwns.org

forumwns@forumwns.org

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
WNSIFIHINPiDzISURSS UŚRSS WNS
 Ogłoszenie 

Zaczynasz studia od października? Koniecznie zajrzyj do działu dla nowych studentów!

Już 9 września zlot forum! Zapraszamy wszystkich studentów i tych, co studentami będą od października :-) Szczegóły

Zapraszamy do zapoznania się z Regulaminem Forum
Pierwsze kroki na forum? Koniecznie przeczytaj Przewodnik po serwisie
Jeśli macie uwagi dotyczące pracy moderatorów i adminów to możecie je wpisywać Tutaj
Swoje propozycje dotyczące funkcjonowania forum możecie przedstawiać Tutaj
Osoby zasłużone dla rozwoju FORUM WNS Lista
Zachęcamy do współtworzenia Kalendarza wydarzeń

Na forum jest wiele tematów dotyczących kadry dydaktycznej, która często podlega krytyce.
Możliwe, że któryś z wymienionych wykładowców przeczyta uwagi o sobie, dlatego skorzystaj z tego mądrze:
nie rzucaj bezpodstawnymi zarzutami, spróbuj natomiast pomyśleć nad merytorycznymi uwagami, które mogłyby poprawić jakość prowadzonych zajęć.
W ten sposób pomożesz sobie i im!

Zarząd forum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: CZaRnYY
Wto 06 Cze, 06 11:42 pm
Komuniści na WNS-ie
Autor Wiadomość
Amedeusz 

Kierunek: magister politologii
Wysłany: Wto 28 Mar, 06 11:06 pm   

casiusku mój drogi:0 nie zgadzam się z Tobą i wiesz czemu:P

casius 
Weteran

Kierunek: socjologia
Wysłany: Wto 28 Mar, 06 11:10 pm   

:mrgreen: :lol: Ty i te twoje szalone poglądy polityczne ehhhh :mrgreen: :mrgreen:

A.D panowie, nie nie róbcie tu sobie czata...

m82 
Extra Weteran
I don't do mornings

Kierunek: politologia of course
Wysłany: Pią 07 Kwi, 06 11:42 pm   

Były opozycjonista ogłosi nazwiska współpracowników SB z Uniwersytetu Śląskiego.

Przemysław Miśkiewicz, były działacz NZS-u, zapowiada ujawnienie listy naukowców z Uniwersytetu Śląskiego, którzy w czasach PRL-u współpracowali z bezpieką

Miśkiewicz zapowiada, że nazwiska pracowników Uniwersytetu Śląskiego, którzy współpracowali z SB, ogłosi do czerwca. Wcześniej nie udało mu się to, bo - jak tłumaczy - trudno mu było dotrzeć do informacji na ten temat. - Dopiero trzy tygodnie temu Instytut Pamięci Narodowej odtajnił nazwiska niektórych tajnych współpracowników, którzy figurują w mojej teczce - mówi Miśkiewicz, dziś przewodniczący Stowarzyszenia "Pokolenie". Nie chce też pochopnie podawać nazwisk, bo nie skończył jeszcze poszukiwać dowodów ich współpracy ze PRL-owskimi służbami.

- Mam już jednak wytypowaną grupę osób, których agenturalności jestem pewien, w stosunku do innych muszę jeszcze wiele rzeczy potwierdzić. Chodzi m.in. o ludzi chodzących dziś w glorii i chwale - dodaje. Miśkiewicz przypomina, że część z nich nie była tajnymi współpracownikami, ale tak zwanymi kontaktami operacyjnymi.

- Nie podawano ich nazwisk, tylko inicjały, ale łatwo się domyślić, kto za nimi stoi. Dla mnie ważne jest nie to, czy ktoś sformalizował swoją współpracę, tylko czy donosił ze względów ideologicznych - mówi Miśkiewicz.

Zapowiada, że nazwiska upubliczni w prasie i internecie. - Walka o wolną Polskę już się zakończyła, ale teraz trwa walka o pamięć. Jeżeli młodzi ludzie mają być wychowywani w poczuciu patriotyzmu, to takie wyjaśnienia są potrzebne - podkreśla Miśkiewicz.

Prof. Janusz Janeczek, rektor Uniwersytetu Śląskiego, uważa, że lustracją nie powinny zajmować się prywatne osoby. - Łatwo kogoś skrzywdzić, nawet jeżeli jest się przekonanym o czyjejś winie. Nie można jednak takich działań zabronić. Jeśli pan Miśkiewicz uznaje, że działa w dobrej wierze, to jego sprawa, ale niech to rozważy w swoim sumieniu. W takim działaniu odwetowym jest pewna niestosowność - przestrzega prof. Janeczek. Podkreśla, że nie jest przeciwnikiem lustracji na uczelniach, ale powinien się tym zajmować IPN. - Jeżeli pracownicy Instytutu udowodnią, że ktoś źle postępował, krzywdził innych, to oczywiście powinniśmy o tym wiedzieć i takie osoby powinny wytłumaczyć się przed środowiskiem - dodaje rektor.

http://miasta.gazeta.pl/k...19,3268663.html

lauro 
magister :P

Kierunek: politologia
Wysłany: Sob 08 Kwi, 06 9:46 pm   

Lustracja mnie ani ziębi, ani grzeje, ale jak już ma podawać - to przed sesją :mrgreen:

m82 
Extra Weteran
I don't do mornings

Kierunek: politologia of course
Wysłany: Sob 08 Kwi, 06 10:59 pm   

lauro napisał/a:
jak już ma podawać - to przed sesją

hmmm... czemu akurat PRZED sesją? to chyba nie jest najlepsze wyjście, bo pracy tak szybko nie stracą, a mogą mieć baaardzo zły humor na egzaminach.

Mr. B 
Nowy na forum

Wysłany: Pią 16 Cze, 06 9:13 pm   

Wydaje mi sie, ze niektorzy wykladowcy w poprzednim systemie pisali takie a nie inne rzeczy, poniewaz po prostu w nie wierzyli. Gloryfikowali tamten ustroj nie dlatego, ze byli pazerni na tytuly, ale po prostu uznawali jego wyzszosc. Teraz nikt do tego sie nie przyzna, bo spotkaloby go napietnowanie i ostracyzm. Nie wydaje mi sie, zeby to bylo jakies wielkie przewinienie, ze ktos odnosil sie do swoich autorytetow. Odrebna sprawa jest przesada i nadgorliwosc czesci naukowcow z tamtych czasow. Moze i dala im dorazna chwale, ale teraz u wiekszosci budzi tylko usmiech i politowanie. Taka przesada, niestety, towarzyszy niektorym rowniez dzisiaj, tyle, ze raczej w zupelnie innym kierunku ;)

TepaCiupaga 
Nowy na forum

Kierunek: Politologia ???
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 5:40 pm   Czerwony uniwersytet ?

Pare dni temu podsluchalem rozmowe dwoch studentow i jeden rzucil haslem "hehehe nic nowego w koncu to czerwony uniwerek"

Pare razy slyszalem to okreslenie. Skad ono sie wzielo ? Czy naprawde na naszym wydziale sa komunisci ?

[ Komentarz dodany przez: malaga: Pią 09 Mar, 07 6:42 pm ]
http://www.forumwns.org/viewtopic.php?t=1802&postdays=0&postorder=asc&start=50 - taki temat już się pojawił na forum

koza1981 
illegal alien

Kierunek: after 2
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 6:08 pm   Re: Czerwony uniwersytet ?

TepaCiupaga napisał/a:
Pare dni temu podsluchalem rozmowe dwoch studentow i jeden rzucil haslem "hehehe nic nowego w koncu to czerwony uniwerek"

Pare razy slyszalem to okreslenie. Skad ono sie wzielo ? Czy naprawde na naszym wydziale sa komunisci ?

Był chyba już taki temat...
Komuniści to za mocne słowo, ale w jednym z instytutów raczej ptrzeważają osoby sympatyzujące z lewica, niedoszli posłowie i senatorowie. To widać, bo większość z nich nie kryje się ze swoimi pogladami. Przeglądajac publikacje kadry sprzed 1989 roku treżmożna znaleźć wiele ciekaweych rzeczy- ale pamietajmy, że były to jednak inne czasy.

TepaCiupaga 
Nowy na forum

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 6:21 pm   

Wiec na uniwersytetach tez powinni przeprowadzic lustracje. Jakim prawem profesorem jest taka pani Szenyszyn, a wielu zasluzonych naukowcow o pogladac prawicowych nie jest dopuszczana do tej mafii...

Ze tez uchowal sie taki relikt socjalizmu na jednym z najwiekszych uniwersytetow poludniowej Polski.

Kaka 
Weteran
Adeptka Historii

Kierunek: Historia III archiv :)
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 6:29 pm   

Podobno mają tak zrobić , z tego co sie słyszy w telewizji, radiu będzie lustracja. Słyszałam swego czasu że będą lustrowani wykładowcy od stanowiska starszego wykladowcy ( czy jakoś tak) oprócz tego urzędnicy od np Izb Skarbowych do malych Urzedów Miast itd cała machina ma ruszyć w marcu albo już ruszyła tego niewiem :P

"Żyj tak aby twoim znajomym zrobiło się nudno kiedy umrzesz" - J.Tuwim

Bialix 
Guru
Goldberg

Kierunek: Historia V (zasadniczo)
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 6:55 pm   

Tja, walczcie z "Układem" dalej -.-

Naprawdę nie można mieć już innych poglądów politycznych od ekipy rządzącej? Ja jestem, jak to określił K. Piasecki, człowiekiem "liberylnym", nie przeszkadza mi co, kto, jak, z kim i po co. Jak ktoś sympatyzuje z PiSem, to jego sprawa, liczy się jaki jest, a nie na kogo oddał głos. Jak ktoś jest za SLD, to tym lepiej, przynajmniej nie pożrę się z nim o politykę...
Poglądy polityczne, wiara i orientacja seksualna to chyba jedyne 3 rzeczy, które są prywatną sprawą każdego człowieka... No przynajmniej powinny być w cywilizowanym kraju -.-
Czyli kazdy ma prawo być komunistą, liberałem, neofaszystą (jeżeli nie łamie otwarcie prawa, czemu ni;)) albo ultrakonserwatystą. Wolny kraj? Wolny, to o co chodzi?

Pozdrawiam
BLX

PS. A lustracja to bzdura, tymczasowe igrzyska dla mas. Niedługo temat wygaśnie całkiem, ale skoro tak bardzo "wszyscy" chcemy lustracji, to się zlustrujmy wszyscy! Tylko najpierw przejdźmy się do psychiatry -.-
W etyce ateistycznej nie ma miejsca na nonsensy o "uległości" głoszone przez zarówno grupy baptystyczne i inne chrześcijańskie, jak i żydowskie. Ateiści odrzucają - zresztą słusznie - te prymitywne patriarchalne postawy wobec małżeństwa obecne w wielu religiach.
Ron Barrier

TepaCiupaga 
Nowy na forum

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 8:21 pm   

Nie wiem kto jest profesorem z komunistycznego nadania, ale moze to i dobrze. Nie chodzilbym na jego wyklady.
Toleruje konserwatystow, chadekow, a nawet zielonych i liberalow, ale jednego nie trawie i nie bede tolerowal. Sa to komunisci i wszelacy socjalisci, demoliberalowie.

Jest cos takiego jak sprawiedliwosc spoleczna. Lustracja musi nastapic i nie moze byc wyrywkowa tylko objac wieksza czesc spoleczenstwa.
Komunista nie przestaje sie byc. Myslicie, ze ci nawroceni komunisci z SLD zmienili sie ? Bzdura. Czerwony zawsze bedzie czerwonym. Dobrze, ze spoleczenstwo oprzytomnialo i nastapil koniec Kwasniewskiego i lsd.
Biorac pod uwage uklad sceny politycznej nie rozumiem dlaczego na nasz wydzial sa zapraszani komunisci, feministki i inni czerwoni zamiast np pana Ziobro, Dorna, Kuchcinskiego i innych zasluzonych opozycjonistow.

Nie jestem fanatykiem, ale krew mnie zalewa gdy widze mlodych, ktorzy garna sie do lsd. Nie wierze, ze ludzie tutaj studiujacy moga byc az tak ograniczeni. W koncu to nie jest plebs, byli dzialacze komunistyczni ktorzy maja prawo popierac millera i spolke. Tylko mlodzi, zdolni ludzie. Bylem na spotkaniu z pania szenyszyn i oczom nie wierzylem, ze zadajacy pytania jeszcze sie przyznawali do bycia w lsd.

Tak wiec skoro sa profesorowie z komunistycznego nadania u nas na wydziale nalezy ich usunac lub zbojkotowac.
Proponowalbym wpisywac ich nazwiska. Zrobimy liste.

Karl 
Guru

Kierunek: Politologia
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 8:38 pm   

Bialix napisał/a:
Czyli kazdy ma prawo być komunistą, liberałem, neofaszystą (jeżeli nie łamie otwarcie prawa, czemu ni;)) albo ultrakonserwatystą. Wolny kraj? Wolny, to o co chodzi?

TepaCiupaga napisał/a:
Komunista nie przestaje sie byc. Myslicie, ze ci nawroceni komunisci z SLD zmienili sie ? Bzdura. Czerwony zawsze bedzie czerwonym.

Ależ miśki nie o to chodzi ;) . Widać żeście przeorani masową, psychozo – propagandą. Tyle, że emanowaną z różnych stron, stąd rozbieżność zdań.

Oczywiście, że człowiek ma prawo mieć poglądy komunistyczne, nacjonalistyczne, socjalistyczne czy jakiekolwiek inne. W tym przypadku (lustracji wykładowców) nie ma to akurat żadnego znaczenia. Należy jedynie zadać pytanie, w jaki sposób obecni profesorowie rodem ze starego systemu, zdobywali swoje tytuły naukowe? Czy była to typowa droga naukowca (ale skądinąd bombardowana ówczesną propagandą), czy może profesury otrzymywano z nadania, za zasługi? :>
"Naród musi przyzwyczaić się do administrowania swemi własnymi sprawami i musi wystąpić ze stanu dzieciństwa, w którym zawsze niespokojny, zawsze gotowy do usług rząd chciałby trzymać ludzi" Karl von Stein
Ostatnio zmieniony przez Karl Pią 09 Mar, 07 8:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  

malaga 
idealistka

Kierunek: socjologiaV,SRiKS III
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 8:39 pm   

TepaCiupaga napisał/a:
komunisci, feministki i inni czerwoni

Feministki to komunistki? :shock:

To chyba jakaś nowa teoria...

TepaCiupaga napisał/a:
Jest cos takiego jak sprawiedliwosc spoleczna

Sprawiedliwość? Dopóki lustracja będzie przeprowadzana tak jak jest obecnie, a do tego opierana na materiałach, które nie zawsze są autentyczne - to nie będzie 100% sprawiedliwości, moim skromnym zdaniem.

TepaCiupaga napisał/a:
Nie wierze, ze ludzie tutaj studiujacy moga byc az tak ograniczeni.

TepaCiupaga napisał/a:
Bylem na spotkaniu z pania szenyszyn i oczom nie wierzylem, ze zadajacy pytania jeszcze sie przyznawali do bycia w lsd.

Po pierwsze - żyjemy w wolnym kraju i jeśli ktoś jest członkiem jakiejś partii, to jeszcze nie świadczy o tym, że jest ograniczony.

TepaCiupaga napisał/a:
Tak wiec skoro sa profesorowie z komunistycznego nadania u nas na wydziale nalezy ich usunac lub zbojkotowac.
Proponowalbym wpisywac ich nazwiska. Zrobimy liste.

Po drugie - piszesz o wykładowcach. Uważaj na swoje słowa, są mocne, a nie poparte żadnymi konkretnymi dowodami.

TepaCiupaga 
Nowy na forum

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 9:03 pm   

Dla mnie mloda osoba ktora swiadomie dolancza do szeregow lsd i innych ugrupowan o komunistycznym rodowodzie jest:
- ograniczona i nie bedzie przesada jesli napisze glupia
- ma za rodzicow dawnych aparatczykow (wspolczuje)
- chce sie wyroznic na tle dzieciarni wsrod ktorej panuje moda na liberalow i PO.

Bialix 
Guru
Goldberg

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 9:26 pm   

Cytat:
Dla mnie mloda osoba ktora swiadomie dolancza do szeregow lsd i innych ugrupowan o komunistycznym rodowodzie jest:
- chce sie wyroznic na tle dzieciarni wsrod ktorej panuje moda na liberalow i PO.

Cóż, jestem pełnosprawny umysłowo, do głupich też się nie zaliczam (chcesz, możem się sprawdzić w pojedynku na inteligencję, ale tym razem przyjdź uzbrojony -.-). Rodziców aparatczyków nie mam, ale poprzednie pokolenie jak najbardziej (no, może nie aparatczyków, ale członków PZPR i jednego TW tak), z czego jestem dumny. Moda na PO? Raczej moda na antykaczyzm -.- Nie staram się wyróżniać, jestem zwykłym, szarym człowiekiem, może z nieco za dużym mięśniem piwnym i nic ponadto ;]
Dla mnie Ty jesteś człowiekiem małym, zawistnym i podłym. Nienawiść aż z Ciebie zieje. Po prostu: Teraz, k***a, Ty! ;]

Cytat:
Należy jedynie zadać pytanie, w jaki sposób obecni profesorowie rodem ze starego systemu, zdobywali swoje tytuły naukowe? Czy była to typowa droga naukowca (ale skądinąd bombardowana ówczesną propagandą), czy może profesury otrzymywano z nadania, za zasługi? :>

Cóż, a czy to ma jakieś znaczenie? Tak wiem, oczywiście, że ma ;)
Za zasługi przyznawano wszystko, tytuły naukowe też (teraz też to działa, patrz Lepper w Kijowie). Jednak zastanówmy się, czy profesor zasłużony byłby dobrym wykładowcą? Pewnie, że nie. A na Śląskim chyba wszyscy znają się na swojej robocie? Ja znam ledwie kilku z pierwszego roku historii i twierdzę, że co jak co, ale po prostu umieją to co przekazują. A taki z nadania raczej nie przekazałby wiedzy z pożytkiem dla nas, czyż nie?
Owszem, nie wykluczam obecności na WNSie ludzi z nadania, z tym, że jest to raczej niewielki odsetek...
Podsumowując: Profesory i doktory z nadania w PL są i gdzieś se siedzą, może na tych mniej renomowanych uczelniach. Na WNSie nie ma ich raczej zbyt wielu. Większość to tacy, którzy tytuły zdobyli standardowo. A że za PRLu? No cóż... pech, ale PRL to też Polska, nespa?
W etyce ateistycznej nie ma miejsca na nonsensy o "uległości" głoszone przez zarówno grupy baptystyczne i inne chrześcijańskie, jak i żydowskie. Ateiści odrzucają - zresztą słusznie - te prymitywne patriarchalne postawy wobec małżeństwa obecne w wielu religiach.
Ron Barrier

lauro 

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 10:23 pm   

TepaCiupaga napisał/a:
Jakim prawem profesorem jest taka pani Szenyszyn, a wielu zasluzonych naukowcow o pogladac prawicowych

No tak, bycie dziekanem, działaczem "Solidarności" nie uprawnia do bycia profesorem. Może ona po prostu zna się na rzeczy?
Zasłużonych? Czym się zasłużyli, podaj przykłady.

Dodam, że logicznie wnioskując, prof. Kaczyński i dr Kaczyński należą do mafii. Albo że nie są zasłużeni. Albo nie są prawicowi. Co wybierasz?

TepaCiupaga napisał/a:
Nie wiem kto jest profesorem z komunistycznego nadania, ale moze to i dobrze. Nie chodzilbym na jego wyklady.

A na ćwiczenia?

TepaCiupaga napisał/a:
Biorac pod uwage uklad sceny politycznej nie rozumiem dlaczego na nasz wydzial sa zapraszani komunisci, feministki i inni czerwoni zamiast np pana Ziobro, Dorna, Kuchcinskiego i innych zasluzonych opozycjonistow.

1. To zaproś, kto Ci w tym przeszkadza?
2. Na WNS-ie był prof. Giertych, pan Korwin-Mikke.
3. Pan Ziobro miał 19 lat w roku '89, więc mijasz się z prawdą.

Jesteś pisowcem, jesteś ogarnięty nienawiścią. Może należy wytępić wszystkich, którzy dostali przynajmniej doktorat za PRL-u i znienawidzonej III RP? Kto wtedy będzie wykładał - sprzątaczki? Imigranci?

PS Idealnie dobrałeś sobie nicka :]

El-Comendante
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 10:41 pm   

TepaCiupaga napisał/a:

Jesteś durniem chyba :/
A co powiesz o ludziach z LPR-u albo PiSu to dopiero hardcore. Mamy chyba demokracje i każdy może należeć i głosić swoje poglądy tak jak chce i gdzie chce...poza tym jeśli jesteś takim kozakiem i chcesz dekomunizować, deubekizować i lustrować to ja postuluje:
a) zlikwidujmy kościoły wybudowane za PRL-u, wszak to komuchy budowały;
b) niech kaczorki i inni Rycerze Dekomunizacji zrzekną sie tytułów naukowych jakie posiadają, wszak od komuchów dostali, za komuny;
c) zniszczmy bloki z wielkiej płyty, Pałac Kultury i inne komunistyczne relikty.
Chłopie polecam pomyśleć zanim pomyślisz, że może coś na forum mądrego spróbujesz napisać...na razie to ty chcesz sie wyróżnić pisząc, prowokujące i średnio inteligentne teksty. Pewnie na forach wpisujesz sie jako pierwszy bo tego typy zabawy sprawiają Ci frajde...

Bialix 
Guru
Goldberg

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 10:51 pm   

lauro, El-Comendante, proszę, nie tak wulgarnie ;)

[ Komentarz dodany przez: Grzona: Sob 10 Mar, 07 2:03 am ]
Przyłączam się do prośby, nie używajcie niepotrzebnych epitetów. To tyczy się wszystkich.
Ron Barrier

El-Comendante
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 10:54 pm   

O jeju, o rety, ola Boga :mrgreen:

lauro 

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 11:00 pm   

Bialix napisał/a:
nie tak wulgarnie

tam nie ma wulgaryzmów

jeszcze

Bialix 
Guru
Goldberg

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 11:03 pm   

Taa i lepiej nie doradzajcie wzywać Dorna albo Ziobrę bo jeszcze przyjdą nocą i kolbami w drzwi załomocą i po co to komu ;D
Ron Barrier

El-Comendante
[Usunięty]

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 11:12 pm   

Cytat:
Pan Żyd

Z takim podpisem...już bym był spakowany...Roman will find you :lol: :lol: :lol: :lol:

CZaRnYY 
Tropiciel

Kierunek: Absolwent
Wysłany: Pią 09 Mar, 07 11:25 pm   

Niech moją odpowiedzią na ostre słowa będzie ich parafraza
TepaCiupaga napisał/a:

Dla mnie młoda osoba która świadomie dołącza do szeregów Pisiorów i innych ugrupowań o narodowo-ultrakatolicko-spiskowym rodowodzie jest:
- ograniczona i nie bedzie przesadą jesli napisze glupia
- ma za rodzicow fanatyków (wspolczuje)
- chce sie wyroznic na tle dzieciarni wsrod ktorej panuje moda na Unię Europejską i kosmopolityzm

Prawie to samo... ale jednak jak inne...
Każdemu można coś zarzucić...

A to, że wykładowca z WNSu ma sympatie lewicowe nie musi oznaczać, że nie ma wiedzy i kompetencji by prowadzić karierę naukową. Nie ma prawdy jedynej słusznej, a każdy jakieś poglądy mieć musi...

Bialix 
Guru
Goldberg

Wysłany: Pią 09 Mar, 07 11:36 pm   

CZaRnYY, pamiętaj, że "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest Twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. BO MOJA RACJA, JEST RACJA NAJMOJSZA!"
Ron Barrier

Odpowiedz do tematu