FORUM STUDENTÓW WNS Strona Główna FORUM STUDENTÓW WNS
Nieoficjalne forum dyskusyjne
studentów Wydziału Nauk Społecznych
Uniwersytetu Śląskiego

www.forumwns.org

forumwns@forumwns.org

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
WNSIFIHINPiDzISURSS UŚRSS WNS
 Ogłoszenie 

Zaczynasz studia od października? Koniecznie zajrzyj do działu dla nowych studentów!

Już 9 września zlot forum! Zapraszamy wszystkich studentów i tych, co studentami będą od października :-) Szczegóły

Zapraszamy do zapoznania się z Regulaminem Forum
Pierwsze kroki na forum? Koniecznie przeczytaj Przewodnik po serwisie
Jeśli macie uwagi dotyczące pracy moderatorów i adminów to możecie je wpisywać Tutaj
Swoje propozycje dotyczące funkcjonowania forum możecie przedstawiać Tutaj
Osoby zasłużone dla rozwoju FORUM WNS Lista
Zachęcamy do współtworzenia Kalendarza wydarzeń

Na forum jest wiele tematów dotyczących kadry dydaktycznej, która często podlega krytyce.
Możliwe, że któryś z wymienionych wykładowców przeczyta uwagi o sobie, dlatego skorzystaj z tego mądrze:
nie rzucaj bezpodstawnymi zarzutami, spróbuj natomiast pomyśleć nad merytorycznymi uwagami, które mogłyby poprawić jakość prowadzonych zajęć.
W ten sposób pomożesz sobie i im!

Zarząd forum

Poprzedni temat «» Następny temat
BIBLIOTEKA
Autor Wiadomość
Roger Żywopłot
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Sie, 04 11:42 pm   BIBLIOTEKA

Biblioteka Wydziału Nauk Społecznych

Wypożyczalnia
poniedziałek od 10.00 do 15.00, środa, czwartek od 10.00 do 16.00, wtorek, piątek od 10.00 do 18.00, sobota od 9.00 do 15.00,
niedziela od 9.00 do 13.00
Czytelnia
poniedziałek-piątek od 9.00 do 18.00, sobota od 9.00 do 15.00, niedziela od 9.00 do 13.00
Katalogi

poniedziałek-piątek od 9.00 do 17.30, sobota od 9.00 do 14.30, niedziela od 9.00 do 12.30

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co myślicie o paniach z naszej wydziałowej biblioteki??
Mnie jedna z pań urzędujących w wypożyczalni już na szkoleniu zdołała skutecznie zniechęcić do wypożyczania stamtąd czegokolwiek. :? Gdy po raz pierwszy zostałem zmuszony do skorzystania z niej, w/w pani policzyła mi za książki niesłusznie karę...i jeszcze opieprzyła za swój błąd :mrgreen:
Dlatego preferuje BŚ!
Ostatnio zmieniony przez paperCUT Czw 05 Lis, 09 5:08 pm, w całości zmieniany 3 razy  

Laura
[Usunięty]

Wysłany: Sro 25 Sie, 04 12:42 am   

Zgadzam sie ;) Panie w czytelni sa bardzo mile,ale panie w bibliotece skutecznie zniechecaja do wypozyczania ksiazek ;) Ja tez duzo czescie odwiedzam BŚ lub biblioteke UŚ. Niestety.... :wink:

squarefan 
Stały bywalec
no_dres...no_gel...

Kierunek: Historia=>respect:}
Wysłany: Pon 30 Sie, 04 2:15 pm   

Jep pamiętam jak dziś :mrgreen: , jak jedna z kobit kazała mi wygumować wszystkie "ołówkowe" podkreślenia, a najgorsze że potem mi tego nie sprawdziła :/
Heh , ale żeby to zaraz zniechęcało do wypożyczania ( chociaż niezła wymówka )...
A tak pozatym to za rzadko się jedna z nich uśmiecha...

No to ponarzekaliśmy 8)

Roger Żywopłot
[Usunięty]

Wysłany: Pon 30 Sie, 04 9:31 pm   

Cytat:
Heh , ale żeby to zaraz zniechęcało do wypożyczania ( chociaż niezła wymówka )...

Czy ja wiem czy to wymówka... I tak musze(i co więcej...chcę!;)) korzystać z bibliotek. Preferuje jednak BŚ aby oszczędzić sobie troche nerwów.

ligotka
[Usunięty]

Wysłany: Sob 11 Wrz, 04 7:19 pm   

ja przez ostatni rok w czytelni spędziłam większość mojego życia studenckiego i niestety mam niemiłe wspomnienia w związku z czytelniąna WNS ciagłe kolejki i jeszcze tyle formalnosci a ostatecznie dostaniesz za cos ochrzan bleeee na sama myśl że w przyszłym roku czekają mnie następne prace roczne i ślęczenie w czytelni mam dreszcze ;)

Laura
[Usunięty]

Wysłany: Sob 11 Wrz, 04 11:03 pm   

Mysle,ze to lekka przesada. W czytelni kolejki? Ja w ciagu ostatnich dwoch lat ani raz nie stalam tam w kolejce- a bywam czesto :) I panie calkiem mile sa. Moze masz na mysli wypozyczalnie,bo tutaj to moge sie zgodzic.

ligotka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 12 Wrz, 04 9:44 am   

w zwiazku z wypozyczalnia kojarza mi sie tylko dwi sprawy a mianowicie brak ksiazek poniewaz na caly wydzial jest np jedna i to ze w czasie przerw studentow panie maja przerwe na kawe... ;/

nina
[Usunięty]

Wysłany: Wto 14 Wrz, 04 8:22 am   

O a ja, pomimo tego że często bywam w bibliotece wns i czytelni to częściej zdarza sie że odchodze z kwitkiem - zwłaszcza gdy potrezbne są mi skrypty :D :D :D :D

basiia 
Extra Weteran

Kierunek: mgr polit., prawo 4
Wysłany: Wto 14 Wrz, 04 12:26 pm   

Cytat:
W czytelni kolejki? Ja w ciagu ostatnich dwoch lat ani raz nie stalam tam w kolejce- a bywam czesto I panie calkiem mile sa.

zgadzam się... lepiej skoczyć do czytelni, niż męczyć się w bibliotece :\

Machiavelli
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Wrz, 04 6:01 pm   

Moim skromnym zdaniem czytelnia jest ok panie naprawdę sympatyczne nie trzeba za długo czekać na ksążki :D Niestety jeżeli chodzi o wypożyczalnie to brak książek jest mowiąc delikatnie - irytujący :x

stasiu 
Stały bywalec
Stasiek

Wysłany: Pią 24 Wrz, 04 9:05 pm   

Tak tak - są milutkie - na ogół:)

Raz dostałem ochrzan, bo pożyczyłem książkę na xero i ... zapomnniałem oddać:) he he - należało mi się :) ))

Tak tak Nicollo:) Siedzieć i patrzeć, jak ktoś czyta "Twoją" książkę jest niezmiernie wkurzające - ale tego się nie obejdzie, a kolejki - to tylko sporadycznie, 2 czy trzy razy w mej 3-letniej karierze napotkałem:)

pantomasz 
Extra Weteran
ainim óg gan

Kierunek: juz po
Wysłany: Pon 11 Paź, 04 7:10 pm   

Zdazylo mi sie czekac na siedzeniu w czytelni 2 godziny i jak wystartowalem do kobiety by sie w koncu dowiedziec czy mam jeszcze czekac to ona niewinnym glosikiem powiedziala ze xiazka czeka na mnie juz 1,5 godzinki tyle ze lazala przy biurku...i jak sie tu nie wqrzyc?? :? a i tka najlepsze sa przerwy w wyporzyczalni... :|

paulatc
[Usunięty]

Wysłany: Pon 13 Gru, 04 11:48 pm   

jak dla mnie to jedna pani (ta właśnie co się tak mało uśmiecha) w bibliotece jest poto, zeby wszystkich zniechęcić :(
przez pierwszy rok zmuszałam się, bo trzeba było :( , ale wkurzyła mnie ostatecznie jak kazała mi wygumować 3 książki, były to skrypty starsze chyba ode mnie (no prawie :) ), a porysowane lata temu, dotego baba beszczelnie patrząc człowiekowi w oczy :evil: powie, że nie przyjmie bo ja porysowałam :shock:
mało mnie nie trafiło! Poszłam z książkami za tydzień, były inne panie i odbierajac książki nawet nie spojrzały do nich. Gdy zapytałam dlaczego one nie zwracają uwagi, a tamta pani zwraca i to przesadnie na wszystko?! Cóż miała odpoiedzieć. Wiem tyle i niech będzie ku przestrodze dla innych: Wypożyczając książki z WNS lepiej ją dokładnie przekartkujcie i zaznaczcie na karteczce, którą się wypełnia że jest już pomazana.
Ja w kazdym badź razie bibliotekę WNS od tego czasu mam gdzieś, korzystam z czytelni - tam panie są super i wcale tyle się nie czeka :) Biblioteka Główna i BŚ są super - te polecam!!!! Wypożyczają książki bez "łaski" uuuuuhhhh strasznie mnie zdenerwowała ta kobieta wtedu :( ( :evil:

sycyl 
Wymiatacz
sycyl

Kierunek: politologia
Wysłany: Czw 16 Gru, 04 10:33 pm   

kurde musze się kiedyś tam przejść w końcu jestem na drugim roku

dzazik 
Extra Weteran
Absolwent

Kierunek: SRiKS/MUKS
Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 11:56 am   

Nie lubie chodzić do biblioteki wydziałowej na początku każdego semestru, bo wszedzie jest masa ludzi i nie chce mi się przeciskać do katalogów itd. A co do BŚ to kiedyś czekałem godzine na ksiązke po czym już ucieszony zobaczyłem, że ksiązka jest do odebrania, ale gdy już chciałem odbrać miły gło0sik w okienku powiedział, że ksiązka jest tak zniszczona, że moge poczytać w czytelni, jak zresztą wiekszość książek z BŚ :cry:

Julka 
Guru
niespełniona.

Kierunek: socjologia
Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 1:44 pm   

Z biblioteki wydzialowej nie udalo mi sie jeszcze wypozyczyc ani jednej ksiazki!!! Tam po prostu nigdy nie ma tego czego sie akurat potrzebuje!! Jeszcze dodajac niesympatyczne Panie to w ogole strata czasu zeby tam chodzic :/ Ciesze sie ze wiekszosc potrzebnych ksiazek mam w domu i na razie nie mam wiekszego problemu ale w perspektywie pracy dyplomowej to nie wrozy nic dobrego :( Bede musiala zaczac odwiedzac BS bo biblioteki w Gliwicach sa bardzo slabo zaopatrzone, nawet pedagogiczna :(
A za to czytelnia jest OK :) W parwdzie w wiekszosci cos kseruje a nie czytam na miejscu ale za to jest sprawnie i szybko :)

Pan S
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 2:36 pm   

Ach, ta biurokracja... :roll:

muszkieterka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 4:49 pm   

mnie juz skutecznie zniechecily te ciagle odrzucenia moich zamowien.. wole skserowac, bo rowniez nic nie udalo mi sie wypozyczyc w bibliotece wydzialowej - za to zostalam skarcona za chodzenie z torebka po czytelni i wchodzenie w niewlasciwe sektory bez uprzedzenia... :lol:

lauro 
magister :P

Kierunek: politologia
Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 6:24 pm   

Cytat:
skarcona za chodzenie z torebka po czytelni

ja chodzilem w kurtce i plecaku, zero reakcji slownej (oczy tej madame moglyby zabic, to prawda :D )

muszkieterka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 7:44 pm   

ja swym uporem wywalczylam milczace przyzwolenie dla moich nawykow - nadal chodze z torebka po czytelni :D

Machiavelli
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 8:20 pm   

Cytat:
ja swym uporem wywalczylam milczace przyzwolenie dla moich nawykow - nadal chodze z torebka po czytelni

Małe pytanie - po co Ci torebka w czytelni?

muszkieterka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 8:36 pm   

Po co mam ja zostawiac w szatni, jesli wchodze do czytelni po ksiazke, a po chwili i tak wychodze w celu jej skserowania?? hmm..??

Julka 
Guru
niespełniona.

Kierunek: socjologia
Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 10:08 pm   

hihi no dokladnie :) a co komu torebka przeszkadza :P

Pan S
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 10:22 pm   

kwestia biblioteki wiaze sie z wnoszeniem do czytelni roznych rzeczy a wnoszenie lub niewnoszenie wiaze sie niestety... z szatnia, gdzie juz czeka na nas ktoras z przemilych i kompetentnych osob, doskonale oddzialujacych na nastroj zmeczonego i zestresowanego studenta... :wink:

CZaRnYY 
Tropiciel

Kierunek: Absolwent
Wysłany: Nie 17 Kwi, 05 11:22 pm   

No ja ostatnio byłem z plecakiem i wyjątkowo nic mi nie powiedzieli, też nie lubie sie rozstawać ze swoimi rzeczami, ale czasami jak zwracają uwagę trzeba (nie ma że boli)

A w samej czytalni mnie najbardziej wkurza, że jak sie ma miejsce przy drzwiach to nie mozna sie skupić bo co chwile ktoś wchodzi i wychodzi...

P.S
Będzie ktoś z forumowiczów jutro do czytelni tak 10-13? :P

Odpowiedz do tematu